Honeymoon in Maldive - februarie Cristina & Grigore

Cristina & Grigore
Honeymoon in Maldive - februarie

Au trecut doua luni de cand eu si sotia mea am petrecut luna noastra de miere in probabil cel mai frumos loc de pamant - Maldive. 

Acum, atata timp cat emotiile s-au mai linistit, stiu ca pot sa fiu mai obiectiv in legatura cu descrierea vacantei noastre, prin urmare va rog sa cititi mai jos aspectele unei vacante in Maldives:
Zborul a fost efectuat pe cursa Bucuresti – Male, cu escala la Doha (Qatar) prin intermediul companiei Qatar Airways. Am ramas pur si simplu incantati de nivelul si calitatea serviciilor prestate de catre aceasta companie aeriana, care, dupa parerea mea, este cea mai buna din lume la toate capitolele. Insotitoarele de bord erau extrem de atente cu toti pasagerii, la bordul aeronavei fiecare pasajer avea cate un monitor in scaunul din fata cu cele mai noi filme care ruleaza in cinematografe, mancarea la bord a fost una din cele mai bune gustate vreodata de catre mine la bordul unui avion. Fiecare pasager avea si cate o perna pentru comoditate. Si toate cele mentionate se refera la un simplu zbor de 4.5 ore cu o aeronava de marime medie (de obicei am intalnit asemenea lucruri doar la zborurile transatlantice).
Am ajuns in Maldives, in capitala Male pe la ora 7 dimineata. Toti cei care pornesc pentru prima data in vacanta in Maldives, trebuie sa fie pregatiti pentru faptul ca primul lucru pe care il vor vedea, este o insula mica pe care se alfa aeroportul statului Maldives. Este interesant sa vezi cum este organizata infrastructura unui stat care este alcatuit din mii de insule. Aeroportul are doar o singura pista, si este interesant sa privesti cum avioanele unul dupa altul aterizeaza si cand urmeaza sa decoleze, fac un tur de intoarcere pe aceasi pista.  Aeroportul e destul de mic, am trecut repede prin toate procedurile si am iesit afara – Maldive, am exclamat eu si am tras adanc in piept aerul ecuatorial, cald si umed (intre timp noi eram imbracati in haine de iarna, iar afara erau 28 de grade)
Ne-au intimpinat 2 persoane de la hotel, dupa care nu am asteptat nici 5 minute, si am urcat in barca (dohni) aflata la 50 de metri de la iesirea din aeroport, dupa care am pornit spre atolul cu resortul la care eram cazati -  Paradise Island Resort & Spa (Himmafushi). Ne-a fost de mirare faptul ca nu au fost alti pasageri in barca decat noi, la acea ora. Hotelul a trimis dupa noi barca, fapt ce denota o atitudine foarte respectuoasa pentru oaspetii sai, atitudine pe care am trait-o in toate cele 9 zile petrecute pe insula. Drumul cu barca de la aeroport pana la resort a durat in jur de 20 de minute, ceea ce ne-a bucurat mult, fiindca dupa un zbor de 11 ore eram destul de obositi, iar insula Himmafushi este una din cele mai apropiate insule fata de aeroport, fapt care reprezinta un avantaj imens pentru hotelul Paradise Island Resort & Spa Maldives.
Mai departe – si mai bine la aspectul impresii si calitate servicii: la sosirea pe insula, in fata noastra a aparut o priveliste de vis, exact ca in pozele reprezentative pentru Maldive. Am fost intimpinati de catre un membru al personalului hotelului, care ne-a spus sa il insotim si sa nu ne facem griji pentru bagaje, caci ele vor fi preluate si aduse in casuta unde urma sa fim cazati. Din acest moment, pe toata perioada vacantei, in jurul nostru vedeam doar persoane (membrii staff-ului) extrem de pozitive, zambitoare si totul era atat de natural, incat nici nu imi venea a crede. In ultimile zile chiar am rugat chelnerul nostru sa faca un selfie cu noi, pentru amintire (un baiat de vreo 25 de ani, pe numele Hussain)
La receptie, intai de toate ne-au servit cu un cocktail rece, apoi ne-au intrebat in ce limba ne este mai usor sa comunicam, si cand au aflat ca suntem vorbitori si de limba rusa, au chemat o domnisoara care vorbea fluent rusa (am aflat ca era de origine din unele din tarile foste sovietice) care, intr-un timp foarte scurt ne-a explicat totul legat de cazare, mancare, activitati, si imediat dupa ne-a condus in casuta unde urma sa fim cazati.
Casuta, spre marele nostru noroc, se afla in imediata apropiere a restaurantului principal de pe insula, aproape de bazin, de receptie, si la 20 de metri de mare. Dupa parerea noastra casuta era situata in cea mai confortabila zona a insulei, deoarece studiind insula am inteles ca o parte este diferita de cealalta parte, iar detaliile le veti vedea mai jos.
Casuta era foarte draguta, in interior erau pregatite toate conditiile pentru o vacanta frumoasa: patul mare, tv, internet (cu plata), In fiecare zi staff-ul umplea barul, si aducea cate doua sticle de apa a cate 0,5l, puteai sa iti prepari in camera cafea si ceai. Baia era foarte mare, si ce ne-a placut mult era ca baia avea un dus afara, si era foarte placut sa faci un dus chiar sub cerul liber in special spre seara.
Pe parcursul intregii vacante am luat masa la restaurantul princial. Pe insula mai erau alte 4 restaurante, la care noi mai intram sa servim cate o cafea sau inghetata.
Restaurantul lucra de 3 ori pe zi (mic dejun, pranz, cina). Toate mesele erau servite in regim bufet suedez, cu un sortiment impresionant de bucate. Fiecare isi lua ce isi dorea si mergea la masa rezervata (nu puteai sa te asezi la alta masa, pe tot parcusrul sejurului se statea la aceeasi masa, daca iti comandai ceva extra, nota de plata era trimisa direct in contul camerei). Mancarea a fost buna, diversificata dar pentru un european, cred ca vreo 30% din toate felurile de mancare erau mai putin condimentate. In rest, mancarea era ori piparata ori condimentata. Avand in vedere faptul ca majoritatea turistilor erau de origine indiana, sau chineza, acest fapt este explicabil, si nu a fost o problema pentru noi. Toate bauturile pe insula (cu exceptia celor servite dimineata la micul dejun) erau contra cost, un moment pe care noi il stiam din timp, si din cate am inteles este valabil pentru toate resorturile din Maldives.
Insula Himmanushi reprezinta in lungime aproximativ 1 km, si in latime in jurul a 200 metri. E destul de ciudata senzatia atunci cand esti pe o parte a insulei si vezi intre copaci cealalta parte a insulei. In general, a fost pentru prima oara cand petreceam o vacanta pe insula, incojurata de ocean. Am simtit atat sentimentul de liniste totala si de rupere de la tot ce inseamna civilizatie si aglomeratie, dar si sentimentul singuratatii, care venea din faptul ca in jur chiar nu era nimic decat oceanul. Chiar daca insula este destul de mica, ea se numara printre cele mai mari insule din Maldive. Cu ritmul nostru lenes, ne-a luat 3 zile sa inconjuram insula si sa o studiem. Vreau sa spun ca insula este foarte diferita de la un capat la altul. Partea de nord si nord vest (unde era casuta noastra) este cea mai frumoasa. Aceasta parte a insulei este destinata doar celor care vin la odihna. Oceanul se afla foarte aproape de casute, si apa este foarte curata, iar trecerea spre adancime este lina. In partea de Est a insulei, adincimea apei era mult mai mica, dar prezenta recifelor de corali facea dificil scaldatul in mare. Era necesara incaltaminte speciala pentru a intra in apa pentru a nu te rani. In schimb, in aceasta parte a insulei sunt amplasate casutele pe apa, care au un farmec aparte, si care completeaza cu desavirsire privelistea insulei. Partea de Sud este in mare parte ocupata de cladirile unde locuiesc angajatii hotelului, care au parte si de un stadion de fotbal, discoteca in aer liber, dar toate aceste lucruri sunt Staff only. 
In nordul insulei se afla si salonul de Spa, care este o lume aparte avand in vedere frumusetea amenajarii salonului, care se afla in aer liber, in umbra palmierilor. 
Natura insulei impresioneaza profund. Marea este de o culoare aproape transpartenta, nisipul este sclipitor de alb, incat iti este greu sa te uiti cu ochiul liber la el (e mai alb chiar decat pe plajele din Varadero Cuba). Palmierii si alti copaci, acopera insula si permit celor veniti la odihna sa admire un peisaj fantastic. In apa poti vedea tot felul de pestisori unul mai colorat decat altul. In fiecare seara, poti participa la hranirea batoidealor, care vin pana la mal pentru a primi din mana ta o bucata de carne. Pe alta parte a insulei, in fiecare seara se hranesc rechinii, o specie de rechini inofensivi, dar senzatiile sunt tari, cand vezi cum vreo 20 de rechini se lupta pentru o bucata de carne. 
Intre copaci poti zari uneori si o niste iepurasi albi ca zapada. In copacii inalti ziua poti vedea o specie foarte frumoasa de lilieci, care se alimenteaza cu flori. O chestie interesanta este faptul ca pe tot parcursul vacantei nu am vazut nici un tantar, fapt care ne-a bucurat mult, facand petrecerea serilor in aer liber confortabila.
Temperatura aerului in fiecare zi parca era setata automat pentru aceasta perioada (februarie): fiecare noapte +28, ziua 32 grade (nici mai mult nici mai putin). Umiditatea aerului era ridicata, dar la umbra copacilor era foarte confortabil, avand in vedere ca insula se afla aproape de ecuator.
Si in final, vreau sa spun ca am petrecut o vacanta de vis, o vacanta in care am avut parte de o relaxare deplina, in care am savurat frumusetea naturii, a oceanului, o vacanta in care am fost inconjurati doar de oameni binevoitori si pozitivi, si toate impreuna ne-au oferit o senzatie de liniste si confort deplin.
De fapt despre asta sunt Maldives: pace, dragoste, locuri pitoresti, relaxare si liniste.
 
Enjoy your Maldives
Tips:
•    Bauturile sunt contra plata
•    Wi Fi este contra cost. Sfatul nostru este – nu folositi internetul in vacanta 
•    Pe parcursul sejurului nu este necesar sa platesti nimic din ceea ce ai comandat. Plata se face in ultima zi inainte de plecare.
•    Preturile sunt un Dolari americani, si la ele este necesar de a adauga inca 10% pentru taxe de servire, si inca 12% taxe (turistice) de stat.
•    Mancarea poate fi foarte piparata, deci alegeti atent felurile de mancare
•    Bronzatul este posibil de dimineata cel mult pana la orele 11.00. Apoi se face foarte cald. Dupa amiaza de la 15:00 la 16:00. Este necesara folosirea unei creme cu factor de protectie ridicat, 50+
•    La orele 18.00 deja se intuneca
•    Bauturile propuse in restaurantul de dimineata (cafea, ceai) sunt gratuite (noi nu am stiut) 
•    Pentru toate activitatile gen (diving, vizite alte insule, parasailing si restul) este necesar sa le planificati chiar din prima zi a vacantei.
•    Pentru orice serviciu oferit este necesar de a lasa bacsis (1-2 dolari este ok. Se poate si mai mult, nimeni nu va fi impotriva).

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia

 
Mii de vacante, 3 platforme diferite de rezervare. Orice ai alege, suntem aici pentru tine!